Meta запустила нову модель AI для генерації зображень
Компанія Meta оголосила про запуск нової моделі штучного інтелекту під назвою Muse Image, яка дозволяє генерувати зображення на основі публікацій з Instagram. Це викликало обурення з приводу питань конфіденційності.
Нова модель автоматично включає публічні профілі для використання в генеративних AI-креаціях. Для створення зображення достатньо позначити публічний профіль у запиті, і з’явиться зображення, що використовує подібність особи.
Meta позиціонує Muse Image як творчого партнера, “вкоріненого у вашому світі”. Проте компанія заявила, що користувачі не отримають сповіщень про контент, створений за допомогою AI-функцій Meta.
Приводи для занепокоєння з приводу конфіденційності
Багато користувачів висловлюють занепокоєння з приводу конфіденційності, оскільки нова модель автоматично застосовується до акаунтів. Агентство Creative Artists Agency (CAA), до якого входять зірки, такі як Меріл Стріп і Том Хенкс, випустило заяву, що засуджує нову модель через її політику “опції відмови”.
CAA закликала Meta зробити захист автоматичним для Muse Image, а не винятком, і надати можливість користувачам обирати, чи хочуть вони, щоб їхній образ і роботи використовувалися з дозволом.
Як захистити свій профіль
Якщо у вас публічний акаунт, але ви не бажаєте, щоб ваша подібність використовувалася для створення AI-зображень, є можливість вимкнути Muse Image. Приватні акаунти не підлягають використанню Muse Image.
Щоб зробити весь акаунт недоступним для повторного використання, потрібно перейти до свого профілю і натиснути на три крапки у верхньому правому куті. У розділі “Як інші можуть взаємодіяти з вами” виберіть “Поділитися та повторне використання”. У параметрі “Дозволити іншим повторно використовувати ваш контент на Instagram і в AI-функціях Meta” вимкніть перемикач для “Постів” і “Reels”.
Також можна контролювати повторне використання для окремих публікацій. Щоб захистити конкретний пост, знайдіть його у своєму профілі, натисніть на три крапки у нижньому правому куті, а потім виберіть “Вимкнути повторне використання” і підтверджуйте.
Якщо хтось вже створив AI-контент, використовуючи ваші публікації, вимкнення налаштувань не видалить цей контент. Це лише запобігатиме створенню нових.

